Massieve parket

Zoals de naam het al zegt, is een massieve parketvloer uit 1 deel opgebouwd. Deze “planken” kunnen geleverd worden in diktes variërend van 14 mm tot zelfs 24 mm. Aan deze massieve parket, ook wel plankenvloer genoemd, is een zogenaamde tand en groef verbinding gemaakt, waardoor deze vrij gemakkelijk ( indien de kwaliteit perfect is ) tot een geheel in elkaar te monteren zijn.

Er zijn verschillende manieren om dit type vloer te leggen, zoals:

  • Zwevend op een speciaal daarvoor bestemde ondervloer onderling verlijmd in de tand en groef verbinding.
  • Blind vernageld door de tand op balken of een onderwerk gemaakt van kepers, waarbij de kopse kanten van het vloerdeel volledig aan elkaar verlijmd dienen te worden, en de lange kanten van het vloerdeel puntsgewijs verlijmd worden.
  • Rechtstreeks verlijmen op de chape.

Voorts merken wij echter wel op dat men altijd ernstig rekening dient te houden met de werking van de te verwerken materialen. Over al deze manieren van leggen en verdere informatie m.b.t. de werking van dit type vloer, kunt U uiteraard altijd langskomen of even contact met ons opnemen.

Zeker voor de rustiekere vloeren is de massieve parket vloer een zeer mooi alternatief. Door deze ook nog eens te laten verouderen, krijgt uw vloer de uitstraling alsof hij er al jaren ligt en is deze tevens beter bestand tegen toekomstige beschadigingen.

Scroll naar boven