Tapis of traditionele parket

Dit zijn parketvloeren van 6 tot 10 mm dikte welke volgens traditioneel procédé verlijmd en genageld worden op een door ons te plaatsen 8 mm dikke mozaïek eiken ondervloer.Omdat het zelden voorkomt dat een chape perfect vlak is, is juist deze ondervloer uitermate geschikt om de eventuele niveau verschillen op te vangen, welke later door het schuren van de onndervloer verwijderd kunnen worden.
Vervolgens wordt de geschuurde ondervloer ingelijmd en wordt de massieve parket, zonder tand en groef verbinding koud tegen elkaar in de lijm gelegd en vast geschoten met kleine nageltjes in de door ons gelegde en vlak geschuurde ondervloer. Vervolgens wordt de vloer in schuurgangen van grof naar fijn geschuurd en worden alle spijkergaatjes handmatig gestopt, waarna de vloer glad gepolierd wordt. Wanneer dit is gebeurd wordt de vloer naar keuze behandeld, hetzij gevernist of geolied.
Het grote voordeel van dit type opbouw van parketvloeren is dat deze door de keuze van de ondervloer in samenwerking met de verdere opbouw van de parketvloer een fantastisch massief en nagenoeg werkingsvrij eindproduct vormt. Tevens is de keuze voor deze vloeren het grootst als het gaat om de diverse beschikbare soorten vloer naast de populaire plankenvloeren. Denk hierbij aan Visgraat, Hongaarse punt, Versailles panelen, speciale motieven etc…
Scroll naar boven