Samengestelde parket

Dit zijn kwaliteitsparketvloeren die eigenlijk dezelfde opbouw hebben als de “Traditionele parketvloeren”, maar dan kant en klaar geschuurd en behandeld naar keuze vanaf de fabriek geleverd kunnen worden. Deze parketvloeren hebben een toplaag van echt hout die in de meeste gevallen verlijmd zijn op een multiplex onderlaag of een kruislings verlijmde onderlaag welke aan de onderzijde nog eens afgewerkt is met een dun laagje multiplex om de stabiliteit van het materiaal te waarborgen.

De bovengenoemde toplaag is, afhankelijk van de fabrikant, in verschillende diktes en houtsoorten verkrijgbaar. Dit varieert in diktes van respectievelijk 1 tot zelfs 6 mm hout. De totaaldikte van de plank kan hierdoor variëren tussen de 8 en 21 mm.

Doordat dit type parketvloer is uitgevoerd met een tand en groef verbinding en af fabriek reeds behandeld kan worden, zijn juist deze vloeren ook erg populair bij de zelfleggers onder ons. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in bijna alle denkbare houtsoorten, verschillende maten breedtes, en variabele diktes.

In combinatie met vloerverwarming geniet dit vloertype ook de voorkeur, daar het werken van de vloer (hol/bol staan) door de tegenlaag maximaal tegengegaan wordt.

Scroll naar boven